بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

ساعتهای زیادی ایستادن یا نشستن می تواند در دراز مدت تاثیر منفی بر بدن داشته باشد. یکی از آن موارد درد کمر، فشار روی پاها، قرمزی و التهاب است. یکی از بهترین روش ها برای تسکین درد، بالا نگه داشتن پاها می باشد.

فواید بالا نگه داشتن پاها

کاهش ورم پا : بالا نگه نداشتن پاها و یا تکیه ندادن آن به دیوار یعنی نیروی گرانش همیشه در حال کار کردن است. این یعنی فشار وارد کردن بر ران و کف پاها که گاهی همرا با درد و ورم است. بالا قرار دادن پاها، در خلاف جهت گرانش عمل کرده از درد و التهاب پاها می کاهد.

کاهش فشار: ایستادن به مدت طولانی باعث فشار خون در رگ های پا شده درد و فشار ایجاد می کند. برعکس کردن جهت پاها حتی به مدت بسیار کوتاه می تواند فشار ناشی از وزن بدن را بر روی پاها خنثی کند.

گردش خون بهتر: وقتی پاهای خود را به دیوار یا مبل تکیه می دهید جهت جریان خون را برعکس می کنید. در حالت عادی جریان خون باید بر نیروی گرانش غلبه کند تا از پاها به بالا حرکت کند. این یعنی کار اضافی. پس با بالا قرار دادن پاها، چند دقیقه ای فشار در رگهای خونی کم شده جریان خون بهتر به بقیه جاهای بدن حرکت می کند.

درمان سفتی عضلات پا: گرفتگی عضلات پا و خستگی اندام های پایین تنه با بالا نگه داشتن پاها به مدت چند دقیقه در روز، رفع میشود. این کار از سفتی و خشکی عضلات پا و لگن کاسته استرس و تنش های عضلات پایین تنه را از بین می برد.

کشش پشت ران و عضلات پایین کمر: هر چه پاها را عمودی تر رو به بالا نگه دارید عضلات پشت، کمر و پشت ران بیشتر کشیده میشوند. این کشش به آزادسازی تنش و گرفتگی های عضلات کمک زیادی میکند. موجب کاهش قوس ستون فقرات کمری و لگن شده و آنها را ریلکس می کند. هر چه باسن خود را به دیوار نزدیک تر کنید، کشش پشت ران و کمر افزایش می یابد.

مکان های مناسب برای بالا نگه داشتن پاها

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

پاها را می توانید ۹۰ درجه و یا با زوایای کمتری بالا نگه دارید. روی میزکار در اتاق، روی مبل های راحتی که فضایی برای بالاتر قرار دادن پاها وجود دارد. تکیه دادن پاها به دیوار زمانیکه روی تخت و یا صندلی نشسته اید. هدف، رفع تنش و استرس از پاها و کاهش فشار روی آنها حتی برای چند دقیقه است.

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

پاها را بالاتر از سطح قلب نگه دارید

برای گرفتن بهترین نتیجه پاها را بالاتر از قلب خود قرار دهید. این روش بخصوص برای درمان پاهایی که دچار قرمزی و ورم هستند بسیار موثر است. در این حالت نیروی گرانش، فشار حاصل از خون و سایر مایعات بدن را از پاها به سمت قلب سرازیر می کند. در نتیجه از فشار پاها کاسته میشود. هر چه میزان تورم و درد پا بیشتر است، مدت زمان و دفعات بالا نگه داشتن پاها نیز افزایش یابد.

وقتی در تخت خواب خود هستید با گذاشتن چند عدد بالش به پاها ارتفاع دهید. هنگام تماشای تلویزیون پاهای خود را دراز و ریلکس کنید.

با کاهش درد، تورم یا قرمزی پاها به تدریج مدت زمان و دفعات نگهداری پاها رو به بالا را کاهش دهید. در بعضی موارد تکیه دادن پاها به دیوار حتی یک بار در روز نیز کفایت می کند.

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

تناوبی کار کنید

از ۲۰ دقیقه و ۲ بار در روز شروع کنید. سپس به ۳۰ دقیقه یا ۱ ساعت در روز رسانده تکرارها را به ۴ یا ۵ بار در روز افزایش دهید. فراموش نکنید سطح پاها را بالاتر از قلب قرار دهید.

اشتباهاتی که هنگام بالا نگه داشتن پاها انجام می دهید

ممکن است سوالی برای شما پیش بیاید : عوارض بالا نگه داشتن پاها چیست؟ آیا همان قدر که مفید هستند ممکن است معایبی هم داشته باشند. در حالت کلی خیر. اما نمی توان آن را برای همه افراد، مفید تجویز کرد. زیرا وضعیت سلامت و سن و سال افراد و نحوه قرار گیری پاها یا میزان ارتفاع، همگی نقش تعیین کننده دارد.

اگر کاری را اشتباه انجام دهیم احتمال گرفتن نتیجه معکوس نیز وجود دارد. در این جا به چند اشتباه رایج در نحوه قرار گیری پاها اشاره خواهیم کرد:

ران ها را بالا می برید نه ساق پاها

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

اگر در حالیکه روی مبل دراز کشیده اید جهت ران ها به سمت بالا و ساق پاها رو به پایین باشد از نیمی از نتیجه آن بهره خواهید برد. در این صورت پاها به صورت ۸  شکل میگیرد. مایعات و جریان خون همچنان به ساق ها فشار وارد خواهند کرد. برای اینکه حرکت بالا بردن پاها را به درستی اجرا کنید، ساق ها را هم جهت با ران ها و به سمت بالا نگه دارید.

پاها را کاملا صاف می کنید

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

می دانیم صاف کردن پاها رو به بالا می تواند نیروی جاذبه را کاملا معکوس کند و فشار، درد و تورم در پاها را به شدت کاهش دهد. اما اگر زانوهای خود را کاملا بکِشید و در آن کمی خمیدگی وجود نداشته باشد، فشار زیادی بر عضلات و تاندون های زانو وارد میشود. حتی ممکن است درد را نیز افزایش دهد. پس حتما پاها را ریلکس و به زانوها را کمی خم کنید.

زانوها را بیش از حد خم می کنید

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

حتما از چند بالش زیر زانوهای خود استفاده کنید. در غیر این صورت نه تنها جهت ران و ساق پاها در یک راستا و تقریبا رو به بالا نخواهد بود بلکه بر مفاصل زانو نیز فشار اعمال میشود. بهتر است به زانوها بین ۲۰ تا ۳۰ درجه زاویه دهید.

لباس های تنگ می پوشید

بالا نگه داشتن پاها چه فوایدی دارد؟

در حالت کلی لباسهای تنگ بخصوص شلوارهای جذب به بدن فشار وارد می کنند. چقدر بیشتر زمانی که به احیای بدن و درمان پاها نیاز دارید می توانند اذیت کننده باشند؟ لباسهای تنگ به پوست فشار وارد کرده مانع گردش جریان خون میشود. لباسهای راحت مانند پیژامه و یا شلوارهای کشی گزینه های خوبی برای این کار هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا