تاثیر لباس های جذب در ریکاوری سریعتر عضلات
- آخرین به روز رسانی : ۲۳ مهر , ۱۴۰۱
چه یک ورزشکار حرفه ای باشید، یا فقط آخر هفته ها را ورزش می کنید؛ ممکن است ریکاوری عضلات برایتان یک نگرانی محسوب شود. جلوگیری از درد عضلانی پس از ورزش، می تواند به شما کمک کند سریعتر به تمرینات و رژیم های تمرینی خود بازگردید؛ اما همچنین می تواند خیال شما را نیز راحت تر کند. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که پوشیدن لباس های جذب – به اصطلاح لباسهای فشرده ساز – می تواند زمان ریکاوری عضلات را تسریع کند؟
جای تعجب نیست که تحقیقات زیادی بر ارتباط بین لباس جذب و ریکاوری عضلات وجود دارد که نشان میدهد؛ آنها به ریکاوری سریع عضلات بدن کمک کرده درد را محدود میکنند. ( زمان لازم برای ترمیم کامل عضلات را پس از جلسات تمرینیِ سخت کوتاه میکنند).
لباس های جذب یا فشرده سازها نمونهای از این نوع محصولات هستند. انواع لباس های جذب و تنگ توسط ورزشکاران و افراد علاقه مند به ورزش استفاده میشود و به بهبودی سریع عضلات کمک میکند.
لباس های جذب یا لباس های فشرده ساز چیست؟
وقتی صحبت از لباس های جذب ورزشی به میان می آید، تصور می شود که این لباس های فشرده ساز باعث افزایش عملکرد و سرعت بخشیدن به ریکاوری عضلات می شوند.
لباس های جذب ورزشی یا فشردهسازها، لباسهایی هستند که روی بدن چسبانده شده و فشرده میشوند. آنها اغلب از ترکیب الیاف کشسان مانند اسپندکس و مواد مصنوعی پلاستیکی ساخته می شوند – اگرچه از مواد دیگری نیز استفاده میشود.
لباس های جذب دخترانه، زنانه و مردانه علاوه بر محافظت از بدن حین کار با دستگاه های ورزشی؛ به گرم شدن و در نتیجه تعریق بیشتر بدن کمک می کنند. شما میتوانید انواع لباس های جذب را با توجه به جنس و بنا به میزان راحتی آن روی بدن خود انتخاب کنید. معمولا پزشکان میزان بالاتری از این لباس های جذب را برای استفاده پزشکی تجویز میکند.
انواع لباس های تنگ و فشرده
فرم های پزشکی لباس های فشرده برای کمک به بهبودی افراد پس از جراحی یا افزایش گردش خون برای کسانی که به آن نیاز دارند استفاده می شود. از سوی دیگر، لباسهای فشرده ورزشی ورزشی بهعنوان تکههایی از لباس طراحی شدهاند که میتوانید به تنهایی یا به عنوان لباسی برای پوشاندن بیشتر بدنتان بپوشید. همچنین آستین هایی وجود دارد که فقط قسمت خاصی از بدن شما را میپوشاند.
برخی از انواع لباس های جذب ورزشی عبارتند از:
- شلوار جذب تمام قد
- زانوبند
- شلوار سه ربع
- شلوار کوتاه جذب
- ساقبند پا
- پیراهنهای آستین بلند و کوتاه
- جوراب
- ران بند
چگونه لباس های جذب باعث ریکاوری سریع عضلات می شوند؟
قبل از استفاده از لباس های جذب و فشرده کننده جهت ریکاوری عضلات؛ مهم است بدانید که آیا آنها برای این منظور موثر هستند یا خیر. ادعاهای زیادی در اینباره وجود دارد؛ اما تحقیقات امیدوارکنندهای نیز پشت استفاده از لباسهای جذب و فشردهکنندهها – برای کمک به بهبود عضلات وجود دارد. همچنین مهم است بدانید چه چیزی باعث درد عضلانی می شود و نوع لباس های تنگ و فشرده کننده میتواند به آن کمک کند.
عضلات شما برای ترمیم معمولاً به ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان نیاز دارند. ورزش مجدد با همان گروه های عضلانی خیلی زود می تواند باعث تجزیه بافت شود و از عضله سازی جلوگیری کند. پس حتما برای بهبودی زمان بگذارید.
علت درد عضلات بعد از ورزش
همانطور که میدانید ورزش باعث میشود تا فیبرهای عضلانی بیشتری بسازید و به قویتر و سریعتر شدن بدن شما کمک میکند. درد عضلانی میتواند به دلیل واکنش التهابی ناشی از پارگی این عضلات باشد که اغلب به عنوان DOMS (درد عضلانی با شروع تاخیری) شناخته می شود. شدت درد عضلانی بعد از ورزش به مدت و شدت تمرینات شما بستگی دارد.
این نوع درد عضلانی، با درد ناشی از آسیب بدنی مانند رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلانی یکسان نیست. در حالی که این نوع آسیب ها به مراقبت پزشکی نیاز دارند، درد عضلانی با شروع تاخیری را می توان در خانه درمان کرد. اوج اثر DOMS معمولاً ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از تمرینات ورزشی رخ میدهد.
هر گونه درد شدید، رگ به رگ شدن، تورم یا درد طولانی مدت ممکن است نشانه چیز دیگری باشد و ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. اگر چیزی غیرعادی به نظر می رسد، در مورد درد عضلانی خود با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
فواید پوشیدن لباس های فشرده ورزشی برای ریکاوری عضلات
تئوری های مختلفی پشت این وجود دارد که چگونه پوشیدن لباس های جذب ورزشی می تواند به ریکاوری سریعتر عضلات کمک کند. نتیجه تحقیقات، برخی از این فواید را برای بهبودی عضلات نشان دادهاند.
برخی فواید و تاثیر پوشیدن لباس های تنگ ورزشی برای ریکاوری سریعتر بدن:
آسیب عضلانی را کاهش میدهد : به عنوان مثال، نشان داده شده است که اگر حین ورزش لباس های تنگ و استرچ های ورزشی پوشیده شود؛ شاخص آسیب عضلانی به نام کراتین کیناز (CK) کاهش می یابد. با کم شدن کراتین کیناز، سرعت ترمیم بافت های عضلانی و در نتیجه سرعت ریکاوری بدن نیز افزایش مییابد.
کاهش درد و التهاب : وقتی صحبت از واکنش التهابی به میان میآید، لباسهای استرچ و جذب، درد و التهاب را بعد از تمرین کاهش میدهند.
کاهش درد و خستگی : نتایج دو نوع تحقیق نشان میدهد که استفاده از لباس های فشرده و جذب باعث کاهش درد پا پس از تمرین؛ خستگی عضلانی و آسیب عضلانی ناشی از ورزش می شود. محققان معتقدند این اثرات به دلیل افزایش جریان خون در رگ ها و مجاری خروجی لنفاوی است.
مفید برای انواع ورزشکاران : تحقیقی در سال ۲۰۱۷ که در مجله Sports Medicine انجام شد؛ تا ببیند آیا لباس های تنگ و فشرده – برای ریکاوری – در انواع روش های تمرینی؛ شامل قدرت، استقامت و بازده بدن پس از یک مبارزه مقاومتی، دویدن، و تمرین استقامتی غیر قابل تحمل، موثر است یا نه.
محققان دریافتند که تمرینات مقاومتی با استفاده از لباس های تنگ ورزشی، بالاترین فواید ریکاوری را – پس از آن دوچرخه سواری – دارد که باعث بهبود عملکرد بدن پس از تمرینات می شود.
بهبود ریکاوری با لباس های جذب ورزشی بعد از تمرینات : برخی شواهد نشان می دهد پوشیدن لباس های جذب ورزشی برای ریکاوری عضلانی پس از پایان تمرینات نیز موثر است.
سایر فواید پوشیدن لباس های جذب ورزشی برای ریکاوری عضلات:
عملکرد بدن را بهبود میبخشد: بسیاری از ورزشکاران برای بهبود عملکرد خود لباس های فشرده می پوشند. با این حال، شواهد پشت این عمل بسیار اندک است. اکثر مطالعات هیچ مزیت عملکردی را از پوشیدن لباس های فشرده نشان نمی دهند
بهبود زمان ریکاوری بالاتنه: یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که استفاده از لباس های فشرده کننده می تواند به بازیابی قدرت عضلانی پس از تمرین مقاومتی کمک کند. این اثر، بخصوص در قسمت بالاتنه مشاهده شد. (زمان ریکاوری ۳ تا ۸ ساعت پس از ورزش بود).
کاهش لرزش عضلانی و افزایش کنترل عضلات در طول فعالیت : لباس های فشرده و جذب به ورزشکاران در ورزش هایی مانند اسکی آلپاین – به دلیل توانایی آنها در کاهش ارتعاشات عضلانی و افزایش کنترل – کمک میکند.
سخن آخر
لباس های جذب و فشرده یک گزینه مناسب برای تقویت ریکاوری عضلانی پس از ورزش، کاهش درد و کمک به شما برای بازگشت زودتر به روال تمرینات هستند. گزینه های زیادی بر اساس نوع تمرینی که انجام می دهید و قسمتهایی از بدن که احساس می کنید می توانند بیشترین کمک را برای بهبودی داشته باشند وجود دارد. به یاد داشته باشید که به بدن خود گوش دهید و زمانی را برای استراحت و ریکاوری اختصاص دهید. اگر دردی شدید، طولانی مدت یا غیرعادی به نظر می رسد، با پزشک متخصص دز این باره صحبت کنید.