فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟ تمرینات کاردیو در خانه

فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟ تمرینات کاردیو در خانه

هنگامی که تمرینات کاردیو انجام می دهید گویا در حال اجرای ورزش های ایروبیک هستید. این دو کلمه تا حد بسیار زیادی به یکدیگر شبیه اند. این تمرینات خواص و فواید مشابه و مفیدی دارند. اگرچه کاردیو و ایروبیک گاهی به جای یکدیگر استفاده میشوند اما ریشه این کلمات منشا متفاوتی دارند.

تمرینات کاردیو و ایروبیک اساسا یکی هستند. آنها تنفس و ضربان قلب را افزایش می دهند تا بدن در زمان های فعالیت خود اکسیژن بیشتری آزاد کند.

کاردیو یا ایروبیک؟

ایروبیک و کاردیو ورزش هایی مشابه هستند. هر دوی آنها یک هدف را دنبال می کنند و نتایج مشابهی دارند. آنها تمریناتی برای تناسب اندام هستند که سطح دریافت اکسیژن بدن و ضربان قلب را افزایش میدهند. هنگامی که عضلات بزرگ بدن خود را حرکت میدهید ضربان قلب شما تندتر می زند و سرعت تنفس شما افزایش می یابد. کاردیو و ایروبیک کلماتی هم معنی برای تمرینات هوازی هستند.

فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟

اگرچه در بالا گفتیم که این دو کلمه را می توان به جای یکدیگر به کار برد اما اگر بخواهید در ریشه و تاریخچه این دو کلمه دقیق شوید، متوجه تفاوت های ریز آنها خواهید شد. هر چند هدف نهایی هر دو یکسان است. ایروبیک به ورزش های توام با مصرف اکسیژن اشاره دارد. ریشه ایروبیک از کلمه یونانی به معنی “اکسیژن” گرفته شده است.

 اما کاردیو (cardio) به تمریناتی اثرگذار بر “قلب و عروق” اشاره دارد. کاردیو یا کاردیووسکولار (cardiovascular) از واژه لاتین به معنای ” هسته یا مرکز” و منشا یونانی “kardia” گرفته شده است.

بنابراین تمرینات ایروبیک به ورزش هایی گفته میشود که “مصرف اکسیژن” را افزایش می دهد. در حالیکه تمرینات کاردیو “ضربان قلب” را افزایش می دهد.

شاید بگویید: “اما وقتی ضربان قلب افزایش می یابد خود به خود میزان مصرف اکسیژن هم افزایش خواهد داشت”. درست است. به همین دلیل اگر چه کاردیو و ایروبیک دو واژه مختلف هستند اما کارکرد آنها مشابه می باشد. هر دوی آنها با هم اتفاق می افتند و جدا از هم کار نمی کنند. در نتیجه وقتی تمرینات کاردیو انجام می دهید در واقع دارید ورزش های ایروبیک یا هوازی اجرا می کنید.

کاردیو و ایروبیک و انواع آن

اگر همچنان متقاعد نشده اید که تمرینات کاردیو و ایروبیک یکی هستند، به این مثال ها توجه کنید: شنا کردن، پیاده روی تند، دویدن، رقصیدن، دوچرخه سواری، بازی تنیس و …که باعث تحرک شما در یک بازه زمانی میشوند، چند نمونه از تمرینات ایروبیک و در عین حال کاردیو هستند. شدت و مدت زمان اجرای این حرکات است که سرعت ضربان قلب و میزان کالری سوزی بدن شما را تعیین می کند.

طبق تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، یک فرد میانسال باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته، تمرینات ایروبیک با شدت متوسط را اجرا کند. یا معادل آن را که ۷۵ دقیقه تمرینات ایروبیک شدید است طی یک هفته انجام دهد.

چه ورزش هایی کاردیو و ایروبیک محسوب نمی شوند؟

برخی از ورزش ها در دسته تمرینات کاردیو و ایروبیک قرار نمی گیرند. اگرچه ممکن است حین تمرین به اکسیژن زیادی نیاز داشته باشند و یا کمی ضربان قلب را بالا ببرد. اما به دلیل شدت کم و زمان اجرای کوتاه این دسته از تمرینات، نمیتوان آنها را جزء ورزش های کاردیو یا ایروبیک نامید.

تمرینات قدرتی، کار با وزنه و دستگاه های بدنسازی، دوی سرعت، تمرینات HIIT یا هیت از جمله ورزش های کاردیو یا ایروبیک به شمار نمی روند. زیرا تاثیر این ورزش ها بر عملکرد بدن به گونه ای متفاوت است و هدف آنها افزایش ضربان قلب و یا اکسیژن مصرفی نیست.

به عنوان مثالی دیگر، حرکات یوگا کشش، قدرت و انعطاف بدن را افزایش می دهد و هدفی متفاوت از تمرینات کاردیو را دنبال می کند.

اگرچه این تمرینات در دسته ورزش های کاردیو و هوازی نیستند اما عملکرد بدن را بهینه ساخته آن را برای اجرای ورزش های کاردیو و ایروبیک آماده می سازند. قدرت، بالانس و انعطاف بالاتر به عملکرد بهتر بدن حین اجرای تمرینات کاردیو یا هوازی مانند دویدن های طولانی کمک می کند.

تمرینات کاردیو و ایروبیک در باشگاه با دستگاه

حتما تا الان با دستگاه های هوازی یا کاردیو در باشگاه و یا منزل کار کرده اید. الپتیکال، دوچرخه ثابت، تردمیل، دستگاه روئینگ، دستگاه پله نوردی و …. هر یک از این دستگاه ها با توجه به مزیتی که برای بدن شما دارد و با توجه به میزان راحتی و سختی آنها می تواند باعث چربی سوزی و لاغر یشود. به عنوان افرادی که دچار زانو درد هستند بهتر است از دستگاه الپتیکال به جای تردمیل استفاده کنند.

تمرینات کاردیو و ایروبیک در خانه

قبل از هر چیز بدن خود را گرم کنید تا خطر آسیب رسیدن به بدن کم شود. سپس به خاطر داشته باشید برای اجرای تمرینات کاردیو یا ایروبیک حداقل ۲۰ دقیقه زمان بگذارید.

تمرینات کاردیوی زیر را در جلسات اولیه با سرعت و شدت متعادل اجرا کنید. پس از گذشت چند جلسه و عادت کردن به ورزش های کاردیو، به میزان مقاومت، حجم و چالش آنها بیفزایید.

طناب زدن

فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟ تمرینات کاردیو در خانه

طناب زدن یکی از موثر ترین تمرینات کاردیو می باشد. تمرینات طناب زنی عضلات ساق پا را تقویت کرده قابلیت ارتجاعی تاندون ها و نسوج اطراف آن را بهبود می بخشد. این حرکت ورزشی همچنین عضلات بازو و شکم را نیز درگیر می کند و از بهترین ورزش های چربی سوز برای بدن است.

جامپینگ جک

فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟ تمرینات کاردیو در خانه

حرکت جامپینگ جک تمام بدن را درگیر می کند و ورزشی مفید برای قلب، ریه و عضلات بدن باشد.

برپی

فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟ تمرینات کاردیو در خانه

برپی یک حرکت پر جنب و جوش است که باعث چربی سوزی بازوها، پاها و شکم شده و عضلات بدن را تقویت میکند.

درجا زدن

درجا زدن، دویدن در یک مکان ثابت است. نتیجه تحقیقاتی در سال ۲۰۱۵ نشان داد درجا زدن خستگی ناشی از عضلات را کاهش می دهد، باعث بهتر اجرا شدن تمرینات ایروبیک و تقویت عضلات میشود. محققان خاطر نشان میکنند که درجا زدن قابلیت ایستادگی ستون فقرات و راه رفتن را بهبود می بخشد.

درجا زدن را می توانید به حالت تناوبی و به صورت زیر اجرا کنید:

  • در یک مکان ثابت به مدت ۲ دقیقه درجا بزنید.
  • ۱ دقیقه سرعت خود را افزایش دهید.
  • ۱ دقیقه استراحت کنید.
  • به مدت ۳ دقیقه آرام درجا بزنید.
  • ا دقیقه استراحت کنید.

اسکوات پرشی

فرق کاردیو با ایروبیک چیست؟ تمرینات کاردیو در خانه

به تمرینات اسکات خود، پرش های آرام اضافه کنید. عمده هدف اسکات پرشی عضلات باسن، ران و پشت ران هستند. تمرینات اسکات، انعطاف پذیری زانو، لگن و مفاصل مچ پا را افزایش می دهند.

سخن آخر

ورزش های کاردیو زیاد و متنوع هستند که در مقاله فوق به چند مورد از آنها اشاره کردیم. هدف تمرینات کاردیو و ایروبیک و یا ورزش های هوازی یا غیر هوازی علاوه بر عملکرد بهتر و افزایش سلامتی بدن، چربی سوزی و کاهش وزن است. این ورزش ها را می توان با وزن بدن و یا دستگاه های کاردیو در خانه و یا باشگاه اجرا کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا