مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

التهاب و پیچش شکم و گرفتگی عضلات در دوران پریودی برای اکثر خانمها با درد و ناراحتی همراه است. این حالت معمولا همراه با خستگی بوده اغلب میتواند امکان انجام فعالیت های بدنی و راه رفتن را سلب کند. قبل از اینکه از قرص و دارو استفاده کنید ابتدا نگاهی بیندازید به لیست مواد غذایی برای کاهش درد پریودی در مقاله امروز فیتگردی.

 غذاهای مفید برای کاهش درد در دوران قاعدگی کدامند؟ اگر شما هم مثل ما روش های طبیعی کاهش درد را در زمان پریودی بیشتر می پسندید پس با این مقاله همراه باشید.

مواد غذایی مفید برای کاهش درد پریودی کدامند؟

غذاهای مفید برای کاهش درد قاعدگی کم نیستند. کافیست در این مواقع نگاهی به یخچال و یا خوراکی هایی که در خانه دارید، بیندازید. سعی کنید از میوه و سبزی ها بیشتر استفاده کنید. این خوراکی ها سبک بوده حجم کمی از معده شما را در بر می گیرد. در زیر می پردازیم به معرفی تاثیرگذارترین و مهمترین خوراکیهایی که می تواند در تسکین درد پریودی نقش داشته باشد.

غذاهای مناسب دوران قاعدگی

در دوران قاعدگی چه بخوریم و چه غذاهایی درد پریود را کم میکند؟

ابتدا به معرفی میوه های مفید در دوران قاعدگی میپردازیم:

لیمو

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

لیمو ها سرشار از ویتامین سی هستند. مصرف ویتامین سی در دوران پریودی چه فایده ای دارد؟ ویتامین سی باعث جذب آهن غذا در بافت ها و جریان های خونی میشود. در دوران قاعدگی، بدن سلولهای خونی زیادی از دست می دهد. مصرف ویتامین c باعث میشود تا بدن آهن کمتری از دست بدهد. همچنین لیموها سرشار از فیبر هستند. فیبرها منابع خوبی برای کاهش گرفتگی عضلات می باشند.

پرتقال

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

پرتقال ها یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش درد پریودی هستند. ویتامین سی در پرتقال بیشتر از لیمو وجود دارد. آنها همچنین حاوی منیزیوم، پتاسیوم و ویتامین D هستند. همان موادی که به وفور در شیر نیز وجود دارد. خوردن روزانه ۱ یا ۲ عدد پرتقال می تواند از دل پیچه ها و درد دوران پریودی بکاهد.

هندوانه

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

میتوانید از هندوانه به عنوان یکی از پر آب ترین مواد غذایی برای کاهش درد پریودی استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید به هیچ وجه آن را سرد مصرف نکنید. برای کاهش درد دوران قاعدگی سعی کنید تا حد امکان از مواد غذایی و نوشیدنی های گرم یا خنثی استفاده کنید. اگر مخلوط کن در دسترس دارید می توانید از آن یک اسموتی خوشمزه درست کنید. هندوانه سرشار از آب و مواد مغذی است. به سرعت می تواند به بدن آب فراوانی برساند و آب انباشته بدن را دفع کند. ضمن آنکه شکر طبیعی موجود در آن وارد مجاری خونی میشود و درد های شدید پریودی را تسکین میدهد.

بروکلی

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

در حالت کلی سبزیجات جزء بهترین مواد غذایی برای کاهش درد دوران پریودی هستند. سبزیجات سبک بوده سرشار از آب و مواد مغذی تامین کننده روزهای پریودی هستند. یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش درد پریودی بروکلی است. فیبر و آهن موجود در بروکلی بر درد شکم و کمر در زمان قاعدگی غلبه می کند. بروکلی بخصوص برای دردهای زیر شکم ماده غذایی موثر و تسکین دهنده ای است. بروکلی همچنین دارای مقادیر زیادی کلسیم است که تنش موجود در عضلات شکم و کمر را در زمان پریودی از بین می برد و درد شکم را تسکین می دهد.

کلم کیل (Kale)

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

کلم کیل نیز مشابه بروکلی اما دارای مقادیر بیشتری کلسیم و منیزیوم بوده و آرام کننده درد ماهیچه های زیر شکم است. کمبود کلسیم در بدن باعث افزایش انقباض و گرفتگی ماهیچه ها میشود. می توانید کلم کیل را بپزید و یا اینکه به نوشیدنی ها و اسموتی هایی که درست می کنید اضافه کنید. در هر حالت کلم کیل علاوه بر کم کردن درد دوران پریودی، باعث افزایش سیستم ایمنی بدن نیز میشود.

چه چیزی در مواد غذایی باعث کاهش درد دوران قاعدگی میشود؟ مواد مغذی در برخی غذاهای خاص وجود دارد که به طور مستقیم روی هورمون ها، سیستم عصبی و ماهیچه ها تاثیر می گذارد. این نوع غذاها هستند که هم باعث آرامش اعصاب و روان میشوند و هم درد عضلات را کاهش می دهند.

کاهش درد پریودی با موز

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

پتاسیم موجود در موز بهترین ماده برای کم کردن درد دوران قاعدگی است. یکی از علت های گرفتگی عضلات می تواند کمبود پتاسیم باشد. همچنین یکی از دلایل باد کردن و پیچ خوردن شکم در زمان پریودی تجمع آب در این ناحیه از بدن باشد. کاری که پتاسیم انجام می دهد جلوگیری از انباشتگی آب و التهاب شکم است. موز همچنین دارای ویتامین B6 می باشد. این دسته از انواع ویتامین های گروه B از سخت شدن عضلات، پیچ خوردن و درد شکم در دوران پریودی جلوگیری می کند. موز ها قابلیت تسکین درد در هر نقطه ای از بدن را دارند. بنابراین تنها محدود به زمان درد پریودی نمیشوند.

کاهش درد پریود با نوشیدن آب

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

اولین و ساده ترین نوشیدنی برای تسکین درد پریودی، آب است. هنگام خونریزی های دوران پریودی، بدن شما به میزان زیادی آب از دست می دهد. اگر بدن دچار کمبود آب شود احتمال افزایش درد نیز وجود دارد. مصرف آب در دوران قاعدگی و به مقدار لازم، علاوه بر اینکه جلوی التهاب شکم و گاز ناشی از آن را می گیرد به ریلکس شدن ماهیچه ها نیز کمک می کند. در نتیجه مقدار زیادی از درد شکم و کمر را کاهش می دهد.

کاهش درد قاعدگی با چای کامومیل (Chamomile Tea)

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

چای کامومیل یک نوشیدنی گرم و موثر برای تسکین درد و دل پیچه های ناشی از درد پریودی است. خاصیت ضد التهاب گیاه کامومیل می تواند گرفتگی و درد عضلات شکم و کمر را تا حد زیادی تسکین دهد. این چای همچنین روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و با نوشیدن آن عضلات ریلکس شده باعث آرامش اعصاب و روان نیز میشود.

کاهش درد پریود با چای زنجبیل

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

چای زنجبیل علاوه بر کاهش دادن درد شکم در پریودی، ماده ای ضد تهوع و ضد التهاب است. این ماده جایگزین مناسبی برای قهوه است. در روزهای پریودی که خوردن قهوه توصیه نمیشود، چای زنجبیل می تواند در بالا بردن انرژی و کاهش درد پریودی موثر باشد.

ماست، عدس، بادام درختی

مواد غذایی برای کاهش درد پریودی کدامند؟

ماست، عدس و بادام درختی می توانند جزء بهترین مواد غذایی برای کاهش درد پریودی باشند. اگرچه لبنیات برای برخی افراد جزء غذاهای مضر در دوران پریودی محسوب میشود اما ماست می تواند یک استثناء باشد. به این دلیل که ماست سرشار از کلسیم است. روزهای پریودی میزان کلسیم بدن را نیز کاهش می دهد. مصرف ماست چند روز مانده به شروع درد قاعدگی می تواند به عنوان یک تسکین دهنده مفید کمک کننده باشد. خوردن ماست در اغلب خانمها می تواند از اختلالات خلق و خو و التهاب شکم جلوگیری کند.

اما اگر خوردن ماست علائم و درد پریودی را در شما افزایش می دهد به جای آن می توانید بادام درختی و عدس مصرف کنید. عدس سرشار از آهن، پتاسیم، زینک و ویتامین B است و میتواند ماده ای بسیار مفید برای کاهش درد پریودی باشد. یک فنجان بادام درختی برابر است با ۳۸۵ میلی گرم کلسیم و این ۳ برابر بیشتر از مقدار کلسیمی است که باید روزانه به بدن برسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا